9 apr., 2024

Orașele ambițioase din Regiunea Nord-Est sunt invitate să se alăture misiunii de neutralitate climatică

În data de 8 aprilie 2024, s-a lansat cel de-al doilea apel în cadrul Programului de Twinning pentru orașele inteligente, care au ambiția de a deveni  NetZeroCities (orașe neutre din punct de vedere climatic).

Acest Program de Twinning  ghidează orașele înfrățite în eforturile lor de învățare și schimb de bune practici cu celelalte orașe pilot selectate, cu un accent practic pe implementarea metodologiilor de transformare sistemică și a abordărilor inovatoare demonstrate de activitățile pilot, în călătoria către neutralitatea climatică.

Twinning 1049 x 640 px 1

Instrumentul de Twinning este un program de 20 de luni pentru schimbul de cunoștințe și transferul de bune practici între viitoarele orașe înfrățite selectate și orașele-pilot din Cohorta 2 care au fost deja selectate să se alăture Programului pilot NetZeroCities.

În septembrie 2023, prima cohortă de orașe a fost selectată să se alăture programului de Twinning. Cele 40 de orașe înfrățite din Uniunea Europeană, printre care și Municipiul Suceava, s-au angajat într-o călătorie de învățare comună și schimb de bune practici.

Cel de-al doilea apel pentru Programul de Twinning  este deschis până la 31 mai 2024.

Principalele criterii de eligibilitate pentru orașe sunt:

  1. Localizarea într-o țară UE sau asociată Programului Horizon Europe
  2. Angajamentul de a deveni neutru din punct de Vedere climatic până în 2050
  3. Să nu fie membru în EU Cities Mission și să nu fie deja selectat ca oraș pilot în apelul precedent

Pentru detalii suplimentare și transmiterea aplicației, utilizați acest link: https://netzerocities.eu/twinning-learning-programme/.

Sari la conținut