24 iul., 2024

Centralizatorul propunerilor privind Ghidul Solicitantului de finanțare – Proiecte de CDI și investiții în IMM, P1

Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027 publică Centralizatorul propunerilor privind Ghidul Solicitantului de finanțare pentru apelul de proiecte PR/NE/2024/P1/RSO1.1.3.1/1- Proiecte de CDI Și Investiții în IMM, P1.

Ghidul Solicitantului de finanțare a parcurs un proces transparent de consultare publică în perioada 22.05 – 12.06.2024. Toate propunerile și sugestiile au fost atent analizate de experții Autorității de Management pentru PR Nord-Est 2021-2027, iar opiniile și rezoluțiile formulate se regăsesc în acest centralizator.

Vă informăm că răspunsurile reflectă metodologia și criteriile de eligibilitate și selecție pentru Ghidul Solicitantului de finanțare în cadrul apelului PR/NE/2024/P1/RSO1.1.3.1/1 – Proiecte de CDI și Investiții în IMM aprobate în cadrul Reuniunii Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Nord-Est din 28.05.2024

Modificarea principală se referă la solicitantul eligibil, după cum urmează:
“ Solicitantul eligibil poate fi:
A. societate comercială, încadrată în categoria IMM – având cheltuieli eligibile pentru Etapele 1 și 2;
sau
B. parteneriat între un IMM (lider de parteneriat) și cel puțin o organizație de cercetare (sau mai multe) și/sau o întreprindere mare (sau mai multe) pentru realizarea activităților de cercetare-dezvoltare din cadrul proiectului, pentru implementarea căruia a fost semnat un acord de parteneriat de colaborare efectivă [1]IMM (lider de parteneriat) având cheltuieli eligibile pentru Etapele 1 si 2, partenerul (organizație de CD sau Întreprindere mare) având cheltuieli eligibile doar pentru Etapa 1.”

Precizăm că această modificare a generat și schimbări în cadrul criteriilor de selecție, precum si revizuiri/adaptari ale  Ghidului Solicitantului.

Metodologia aprobată în cadrul Reuniunii Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Nord-Est poate fi consultată aici.

––-

[1] Colaborare efectivă (cf. Reg. 651/2014) înseamnă colaborare între cel puțin două părți independente în vederea schimbului de cunoștințe și tehnologii sau în vederea atingerii unui obiectiv comun, bazată pe diviziunea muncii, în cadrul căreia părțile definesc de comun acord domeniul de aplicare a proiectului de colaborare, contribuie la punerea în aplicare a acestuia și împart riscurile și rezultatele. Este posibil ca una sau mai multe părți să suporte integral costurile proiectului și, prin urmare, celelalte părți să nu fie expuse la riscurile financiare pe care le presupune acesta. Cercetarea contractuală și furnizarea de servicii de cercetare nu sunt considerate forme de colaborare.

Sari la conținut